Happi-otsonihoito

Otsoniterapian vaikutukset perustuvat moniin seikkoihin

Otsoniterapia on hoitomuoto, jossa käytetään happi-otsonikaasuseosta vaikuttavana aineena. Otsonia annostellaan elimistöön eri tavoin, kuten nestemuodossa, otsonoimalla verta tai annostelemalla happi-otsonikaasua rektaalisesti.

Otsoniterapiaa käytetään yleensä silloin, kun perinteiset lääketieteelliset keinot eivät ole riittäviä tai kun tarvitaan tukihoitomuotoa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi kroonisten kiputilojen, hermokipujen, kroonisten sairauksien, syövän tukihoitona, diabeetikoiden kroonisten haavojen, ruuansulatuselimistön sairauksien, kroonisten suoliston tulehdustilojen ja maha- ja pohjukaissuolihaavojen hoitoon.

Otsoniterapian vaikutukset perustuvat moniin seikkoihin, kuten veren virtausominaisuuksien parantumiseen, suonten seinämistä vapautuvien suonia laajentavien yhdisteiden vaikutukseen, 2,3-DPG-entsyymin määrän lisääntymiseen veressä, soluhengityksen tehostumiseen, immuniteetin toiminnan sääntelyyn, lyhytaikaisen oksidatiivisen stressin aiheuttamaan entsymaattisten antioksidanttien tuotannon lisääntymiseen sekä otsonin antiseptisiin ominaisuuksiin bakteerien, sienten, virusten ja muiden taudinaiheuttajien torjunnassa.